Vision kesän kuulumisia ja toivotuksia!

Yleinen

Vision toimiston on lomalla koko heinäkuun, tässä kuitenkin vielä hieman alkukesän kuulumisia ja huomioita tulevaa syksyä varten!

Opintotukea tarjolla syksyn 2019 toimintaan

Järjestääkö yhdistyksenne omaa koulutustoimintaa syksyllä 2019?

Tiesitkö, että Visio tulee yhdistysten koulutustarpeita myös erilaisilla tuilla? Visiosta voi hakea tukea opintoihin, jotka ovat yhdenmukaisia Vision arvojen ja tavoitteiden kanssa. Taloudellista tukea on kahdenlaista, opintotilaisuustukea ja opintokerhotukea.

Opintotilaisuus voi olla kurssi, seminaari, koulutustapahtuma, jne. Opintotilaisuudella tulee olla selkeä ohjelma sekä oma kouluttaja/vetäjä. Visio maksaa puolet koulutuksen kuluista. Maksimituen suuruus riippuu koulutuksen kestosta (max 20€/ oppitunti). Tuki maksetaan koulutuksen jälkeen yhdistyksen tilille. Suomen kielen kursseille voi hakea korotettua opintotilaisuustukea, joka korvaa vanhan opintoseteliavustuksen. Korotetun tuen maksimimäärä on 30€/oppitunti ja siinä on 25%:n omavastuu. Korotettuja tunteja on jaossa taas elokuun alusta alkaen!

Opintokerho on ryhmä ihmisiä, jotka kokoontuvat säännöllisesti käsittelemään jotain teemaa ja oppimaan yhdessä. Kerhon aika ja työskentelytapa ovat vapaasti valittavissa. Tärkeintä on, että kerho kokoaa yhteen joukon ihmisiä, jotka haluavat kehittää itseään ja järjestöään. Visio tukee opintokerhoja 4 euroa/kerhotunti. Kerhotuki määräytyy toteutuneiden kerhotuntien mukaan. Tuessa ei ole omavastuuosuutta.

Lisätietoja Vision tukimuodoista ja niiden hakemisesta Vision sivuilta: www.opintokeskusvisio.fi/tuet sekä opintosihteeri Leena Karistolta p. 044 727 3240. Huomioikaa, että Vision toimisto lomailee heinäkuun, eikä sen aikana hakemuksia käsitellä.


Visio järjestää Vihreät kuntapäivät 24.-25.8.

Visio järjestää Vihreät kuntapäivät 24-25.8.2019 kulttuurikeskus Sofiassa, Helsingin Vuosaaressa. Kuntapäivillä on tarkoitus perehtyä tämän hetkiseen poliittiseen  ilmapiiriin sekä pohtia kuntapolitiikan tulevia mahdollisuuksia ja haasteita. Tapahtumassa kokoontuu yhteen vihreitä poliitikkoja, kunnallisvaikuttajia sekä aktiiveja kaikkialta Suomesta – nyt on siis loistava tilaisuus oppia monipuolisesti vaikuttajilta ja saada kattava käsitys tämän hetkisestä poliittisesta tilanteesta kuntatasolla!

Vihreät kuntapäivät kokoavat yhteen vihreät kunta-alan toimijat, niin luottamushenkilöt, virkamiehet kuin muut aktiivit. Kouluttajina on kokeneita ja taitavia vihreitä toimijoita. Erityisinä teemoina ovat muun muassa:

– Puoluejohdon kuulumiset
– Miten valtaa otetaan ja käytetään?
– Game of Talousarviot eli miten ymmärtää talousarvioita ja saada vihreää politiikkaa talousarvioesityksillä eteenpäin
– Miten suhtautua somen ”trolleihin” eli kovasanaiseen kritiikkiin?

Ilmoittautumaan Vihreille kuntapäiville pääsee tästä. Kannattaa toimia nopeasti, kuntapäiville mahtuvat ensimmäiset 150 osallistujaa ja aikaa ilmoittautua on torstaihin 8.8. asti.

Vision koulutuskalenteri on julkaistu!

Syksyllä suuntaamme katseemme taivaalle kun meille tarjoutuu mahdollisuus oppia uutta tähtitaivaan ihmeistä retkellä Suomenlinnaan, teemme useita yrtti- ja sieniretkiä ruskan aikaan, ja valmistamme luonnon aineksista ruokaa ja kosmetiikkaa.

Miten haluaisit kehittyä yhdistys- ja järjestöpuolella? Haluatko oppia talouden perusteista, vapaaehtoisten koordinnoinnista tai kehittää toimintaasi palvelumuotoilun intensiivikurssilla? Viestinnän saralla voit oppia videon tekemisestä, äänittämisen tekniikasta tai sosiaalisen median strategioista. Visio haluaa kannustaa ja rohkaista yhteistyön tehostamiseen  kehittämällä kokouskäytänteitä, esiintymistä, fasilitointi-taitoja sekä sparraamalla ruotsin kielen taitoa rennossa ilmapiirissä.

Syksyn koulutuskalenteriin pääsee tutustumaan tästä.

Ajatuspaja Vison terveisiä


Ajatuspaja Vision tutkijat mukana hallitusneuvotteluissa

Ajatuspajan tutkijat Riikka Yliluoma ja Lukas Korpelainen osallistuivat molemmat toukokuussa hallitusneuvotteluihin Vihreän neuvotteluryhmän jäseninä. Tällä tavoin saatiin tuore tieto niin hiilinieluista kuin sosiaaliturvan uudistustarpeista heti käytännössä hyödyttämään politiikkaa!

Riikka oli mukana hiilineutraalius ja monimuotoisuus -teeman alapöydässä, joka käsitteli asuntopolitiikkaa. Hiilinielututkimuksen opit pääsivät myös siellä käyttöön. Ryhmä esimerkiksi linjasi, että hallituskaudella puurakentamisen määrä kaksinkertaistetaan. Puurakentamisen myötä rakennuskannan hiilivarasto kasvaa ja toisaalta rakentamisen hiilijalanjälki pienenee – eli ilmasto kiittää!

Lukas oli neuvottelemassa sosiaaliturvan uudistaminen -työryhmässä, joka käsitteli sekä nykyisten etuuksien korotuksia että sosiaaliturvan uudistamista tällä ja tulevilla eduskuntakausilla. Työryhmä linjasi sosiaaliturvauudistuksen periaatteista ja tavoitteista, joiden pohjalta muodostetaan parlamentaarinen komitea edistämään asiaa. Myös mm. uudesta negatiivisen tuloveron kokeilusta päätettiin. Nämä vievät suomalaista sosiaaliturvaa joustavampaan suuntaan, jolloin päästään hyödyntämään myös Vision tutkimusta.


Perusturva 2030 -selvitys

Ajatuspaja Visio julkisti tällä viikolla Lukas Korpelaisen Perusturva 2030 -selvityksen, joka käy läpi sosiaaliturvan ongelmia ja esittää uusia ratkaisuja sosiaaliturvauudistukseen seuraavalle 10 vuodelle. Selvitys sisältää avauksia asumistuen kehittämisestä ja realistisista perustuloaskelista sekä laskelmat 250 euron perustulolle. Tutustu selvitykseen tarkemmin täällä.

Perusturva 2030 -selvityksestä on tehty myös viisi lyhytvideota, missä tutkija Korpelainen selvittää kattavasti perusturvan pääpointit! Videot löytyvät Vision Facebookista, Instagamista ja Ajatuspaja Vision Youtube-kanavasta.

🌱🌱🌱

🌱Visio on jäänyt lomalle heinäkuussa ja toimisto on suljettuna 1.7.-31.7. ! 🌱

Visiolaiset haluavat toivottaa levon, auringon ja luonnon täytteistä lomaa kaikille – nähdään taas syksyllä Vision kursseilla ja tapahtumissa!

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.