Vuorovaikutuksen johtaminen, Jyväskylä

Opintokeskus Visio järjestää koulutuksia yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoille, ympäristöteemoista kiinnostuneille sekä vihreille aktiiveille ympäri Suomea. Tilaamalla Vision kurssitiedotteen, saat aina ajankohtaisen tiedon Vision koulutuksista suoraan sähköpostiisi.

Voitte tiedustella Visiosta myös tilauskoulutuksia.

Vision yleisöluentojen tallenteet löytyvät täältä.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vuorovaikutuksen johtaminen, Jyväskylä

6.4.2019, 10:00 - 17:00

60€ - 80€

Tiedot

Päivämäärä:
6.4.2019
Aika:
10:00 - 17:00
Hinta:
60€ - 80€
Tapahtumaluokka:

Koulutus peruutettu liian pienen osallistujamäärän takia. 

Kuvaus

Toimiva vuorovaikutus mahdollistaa sen, että yhdistys pystyy ajamaan tehokkaasti asiaansa, niin vapaaehtoiset kun palkattu henkilökuntakin voivat hyvin ja toiminta kehittyy ja kukoistaa. Huono vuorovaikutus voi puolestaan estää hyvänkin asian ajamisen. Hyvät ideat eivät pääse pinnalle ja työilmapiiri on kuormittava. Etenkin vapaaehtoistoiminta rakentuu osallisuuden kokemukselle, joka syntyy vuorovaikutuksessa. Hyvä vuorovaikutus ei ole itsestäänselvyys, sen eteen täytyy oivaltaa ja osata tehdä asioita siten, että ihmiset kokevat tekevänsä merkityksellistä työtä, ja jotta asioita tapahtuu.

Vuorovaikutuksen toimivuuteen kannattaa siis satsata ja vapaaehtoisjohtajilla on keskeinen rooli vuorovaikutuksen mahdollistajina. Vuorovaikutustaidot ovatkin vapaaehtoisjohtajan tärkeimpiä taitoja. Tämä koulutus antaa eväitä tunnistaa vuorovaikutuksen toimivuuden kannalta kriittisiä tekijöitä sekä luomaan edellytyksiä onnistuneeseen vuorovaikutukseen ryhmissä. Päähuomio on siinä, mitä jokainen voi tehdä käytännössä vuorovaikutuksen edistämiseksi.

 

Kohderyhmä

Vapaaehtoistoimintaa johtavat henkilöt yhdistyksissä ja muissa organisaatioissa. Hallituksen puheenjohtajat, työryhmien/tiimien vetäjät, toiminnanjohtajat, vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit, jne.

 

Sisältö

  • Miten luoda hyvät puitteet vuorovaikutukselle?
  • Kuinka havainnoida vuorovaikutusta ja hyödyntää näitä havaintoja vuorovaikutuksen ohjaamisessa?
  • Miten huolehtia myönteisen vuorovaikutuksen jatkumisesta?
  • Vapaaehtoisjohtajien vaativat vuorovaikutustilanteet ja niiden purkaminen

 

Kouluttaja

Organisaatiopsykologi Risto Puutio. Puutio on työn ja organisaatioiden erikoispsykologi ja työnohjaaja, joka auttaa johtajia ja organisaatioita hyödyntämään yhteistyön potentiaaleja paremmin. Hän kouluttaa alan ammattilaisia Metanoia Instituutissa, jonka julkaisusarjassa häneltä on ilmestynyt useita organisoitumista ja vuorovaikutusta käsitteleviä artikkeleita. Kouluttajana Risto on ”käytännönläheinen ja ovelalla tavalla innostava.”

 

Aika

Lauantaina 6.4.2018, klo 10–17

 

Paikka

Kansalaistoiminnankeskus Matara, kokoustila Hilla, Matarankatu 6 A 1, 40100 Jyväskylä.

 

Hinta 

80€/osallistuja. Työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat, eläkeläiset ja Vihreän Sivistysliiton jäsenjärjestöjen edustajat ovat oikeutettuja 25%:n alennukseen kurssimaksusta.

Ilmoittautuminen

Torstaihin 2.4.2019 mennessä Visioon oheisella verkkolomakkeella. Huom! Koulutuksessa on rajattu osallistujamäärä. Voit ilmoittautumisajan päätyttyä tiedustella vapaita paikkoja Visiosta, p. 044 727 3240.

Liput

Tickets are not available as this tapahtuma has passed.

Seuraa meitä

Tilaa Vision kurssitiedote

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa tietoja tapahtumistamme.