Villivihannekset ja yrtit tutuiksi, Helsinki

Opintokeskus Visio järjestää koulutuksia yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoille, ympäristöteemoista kiinnostuneille sekä vihreille aktiiveille ympäri Suomea. Tilaamalla Vision kurssitiedotteen, saat aina ajankohtaisen tiedon Vision koulutuksista suoraan sähköpostiisi.

Voitte tiedustella Visiosta myös tilauskoulutuksia.

Vision yleisöluentojen tallenteet löytyvät täältä.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Villivihannekset ja yrtit tutuiksi, Helsinki

22.5.2019 - 23.5.2019

Tiedot

Päivämäärät ja ajat
22.5.2019, 17:00 - 20:00
23.5.2019, 17:00 - 21:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Herttoniemi, Helsinki
Suomi

Kuvaus

Rikkaruohoista on monenlaista iloa. Jotkut käyvät mausteeksi, osa on lääkekasveja ja toiset tuovat vaihtelua ruokapöytään. Villivihannekset ja -yrtit ovat myös aitoa lähiruokaa, joiden kasvuun ei ole käytetty ylimääräisiä tuotantopanoksia. Villivihanneksia ja -yrttejä käytetään keittiössä antamaan makuja ja tuoksuja, värejä ja vitamiineja niin ruokiin kuin juomiinkin. Villivihannekset sopivat piirakantäytteeksi tai yrttijuomiin, salaatteihin, leivänpäällisiksi, mausteeksi keittoihin, muhennoksiin ja patoihin. Villiyrtit sopivat käytettäviksi ruuissa tuoreena, niitä voi myös pakastaa ja kuivata myöhempää käyttöä varten. Yrteillä on usein myös rohdosvaikutuksia. Villivihanneksiksi sopivat rikkaruohot voi siis kitkeä suoraan keittiöön ja muuntaa hortaherkuiksi.

 

Sisältö

Kurssi pidetään kahtena iltana. Ensimmäisenä iltana käydään luennolla läpi villivihannesten ja -yrttien tunnistamisen ja keräämisen tärkeimmät pääkohdat. Toisena iltana tehdään keruuretki, jonka aikana opetellaan myös villivihannesten ja yrttien käsittelyä: kuivaus, pakastus ja hiostus. Kurssilaiset saavat mukaansa esimerkkejä yrttien käyttötavoista, mm. ruoka- ja juomareseptejä.

 

Kouluttaja

Keruutuotetarkastaja, marja-, sieni- ja yrttineuvoja Aana Vainio

 

Aika ja paikka


Keskiviikko 22.5.2019 klo 17–20, Herttoniemen kirjaston luentosali (Kettutie 8 C, 00800 Helsinki).

Torstai 23.5.2019 klo 17–21, Lähtö retkelle Herttoniemen kirjaston pihalta klo 17.

 

Hinta

20€/osallistuja.  Työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat, eläkeläiset ja Vihreän Sivistysliiton jäsenjärjestöjen edustajat ovat oikeutettuja 25%:n alennukseen kurssimaksusta.

 

Ilmoittautuminen

Torstaihin 16.5.2019 mennessä Visioon oheisella verkkolomakkeella. Jos myöhästyit, voit tiedustella vapaita paikkoja Visiosta p. 044 727 3240, visio@opintokeskusvisio.fi.

 

Kurssi on loppuunmyyty. Voit ilmoittautua jonoon, lähettämällä viestiä Visioon visio@opintokeskusvisio.fi. 

Seuraa meitä

Tilaa Vision kurssitiedote

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa tietoja tapahtumistamme.