Ilta luonnossa: Tähtikävely Suomenlinnassa

Opintokeskus Visio järjestää koulutuksia yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoille, ympäristöteemoista kiinnostuneille sekä vihreille aktiiveille ympäri Suomea. Tilaamalla Vision kurssitiedotteen, saat aina ajankohtaisen tiedon Vision koulutuksista suoraan sähköpostiisi.

Voitte tiedustella Visiosta myös tilauskoulutuksia.

Vision yleisöluentojen tallenteet löytyvät täältä.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Ilta luonnossa: Tähtikävely Suomenlinnassa

25.9.2019, 19:30 - 21:30

Tiedot

Päivämäärä:
25.9.2019
Aika:
19:30 - 21:30
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Suomenlinna
Helsinki, Suomi

Kuvaus

Illan saapuessa suunnataan kohti Helsingin pimeintä paikkaa, Suomenlinnassa sijaitsevaa Kustaanmiekkaa. Kävellessä tähtitaivaan alla katsotaan, mitä kaikkea yöllinen näkymä kertoo maailmankaikkeuden rakenteesta, sen menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Sään salliessa opetellaan tähtikuvioita ja etsitään taivaalta planeettoja, Linnunrata ja muita yksityiskohtia.

 

Retkellä..

Tähtikävelyllä oppaana toimii Tuukka Perhoniemi Tähtiteteellisestä yhdistyksestä Ursasta. Mukaan säänmukaiset vaatteet – Suomenlinnassa on kylmempi kuin mantereella – ja taskulamppu. Kiikarista ja tähtikartasta on myös iloa, mutta ilmankin pärjää hyvin.

Pilvisellä säällä kävelyn sijasta luento ”Yötaivaan ja maailmankaikkeuden pikakurssi” Vision tiloissa, osoitteessa: Fredrikinkatu 33A, 00120 Helsinki (käynti 2. kerroksessa).

Kaikille osallistuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje, jossa ilmoitetaan lisäohjeet huonon sään sattuessa.

 

Kouluttaja

Tuukka Perhoniemi  on pitänyt Ursassa useiden vuosien ajan planetaarioesityksiä sekä suosittuja tähtitaivaskursseja sekä vetänyt tähtiretkiä eri puolilla Helsinkiä. Hän on myös suomentanut lukuisia tiedettä popularisoivia teoksia ja kirjoittanut niin tähtitaivaasta kuin tieteen- ja demokratian historiasta.”

 

Ajankohta

25.09. Keskiviikkona kello 19.30–21.30

 

Paikka

Suomenlinna, yhteislähtö Suomenlinnan lauttasatamasta, pääaliturilla.  Tarkemmat tiedot lautta-aikatauluista päivitetään tänne ja ilmoitetaan myös kurssikirjeessä, joka lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä.

 

Osallistumismaksu

Tähtiretki on kaikille osallistujille maksuton.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen 22.09.2019 mennessä alla olevan lomakkeen avulla. Voit samalla ilmoittaa useampia henkilöitä koulutukseen, mikäli teillä on sama laskutusosoite. Kurssikirje ja tarkemmat saapumisohjeet lähetetään osallistujille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan päätyttyä voit tiedustella vapaita paikkoja Visiosta p. 044 727 3240, visio@opintokeskusvisio.fi.

Ilmoittautuminen Tähtikävelylle Suomenlinnassa

 

Seuraa meitä

Tilaa Vision kurssitiedote

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa tietoja tapahtumistamme.