Hanna Halmeenpään Vaelluskalakurssi, Helsinki

Opintokeskus Visio järjestää koulutuksia yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoille, ympäristöteemoista kiinnostuneille sekä vihreille aktiiveille ympäri Suomea. Tilaamalla Vision kurssitiedotteen, saat aina ajankohtaisen tiedon Vision koulutuksista suoraan sähköpostiisi.

Voitte tiedustella Visiosta myös tilauskoulutuksia.

Vision yleisöluentojen tallenteet löytyvät täältä.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hanna Halmeenpään Vaelluskalakurssi, Helsinki

22.1.2019, 17:30 - 30.1.2019, 20:00

10€

Tiedot

Alkaa:
22.1.2019, 17:30
Loppuu:
30.1.2019, 20:00
Hinta:
10€
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Vision koulutustila
Fredrikinkatu 33 A
Helsinki, 00120 Suomi

Kuvaus

Opintokeskus Visio järjestää yhteistyössä kansanedustaja Hanna Halmeenpään kanssa Vaelluskala-luentokurssin. Kurssi sisältää kaksi tapaamiskertaa, jotka järjestetään Vision koulutustiloissa Helsingissä.

Luonnonvaraisista vaelluskalakannoistamme on jäljellä vain rippeet. Pääosa Suomen joista valjastettiin sähköntuotantoon toisen maailmansodan jälkeisinä vuosina kiireellä, lupamenettelyä keventäneen poikkeuslain turvin. Miltei kaikkiin suuriin lohijokiimme on rakennettu voimalaitoksia. Myös lukuisat pien- ja minivesivoimalat virtavesissämme estävät uhanalaisten vaelluskalojen elinkierron.

Aikaa patojen rakentamisesta on kulunut vuosikymmeniä. Ajan oloon ymmärrys, tieto ja tutkimus vesirakentamisen haitoista vaelluskaloille on syventynyt. Vesivoimaloiden vesiluvat ovat kuitenkin pysyviä. Lupien yhteydessä määrätyt kalatalousvelvoitteet on asetettu silloisen tiedon perusteella ja korvaavat vain murto-osan haitoista. Osaan vanhoista vesiluvista ei kalatalousvelvoitteita ole määrätty lainkaan.

Kurssilla kuullaan ensimmäisellä kerralla mielenkiintoinen katsaus vesivoimarakentamisen historiaan ja toisella kerralla pohditaan mitä toimia tarvittaisiin, jotta vaelluskalakantamme saadaan elvytettyä.

Puhujat

Kansanedustaja Hanna Halmeenpää, Kemijoen patorakentamisesta väitellyt ja ”Lohirosvoja vai isänmaan rakentajia?” kirjan kirjoittanut Kari Alaniska sekä Suomen vapaa-ajan kalastajien toiminnanjohtaja Markku Marttinen.

Tiistai 22.1.

Puhujana Kari Alaniska, joka on väitellyt Kemijoen patorakentamisesta ja väitöksestä on julkaistu kirja  ”Lohirosvoja vai isänmaan rakentajia?”. Alaniska kertoo Kemijoen ja Suomen vesivoiman rakentamisen historiasta.

Keskiviikko 30.1.

Toisen kerran puhujana Markku Marttinen, Suomen vapaa-ajan kalastajien toiminnanjohtaja. Marttinen puhuu siitä mitä pitäisi tehdä tilanteen korjaamiseksi eli millaisia muutoksia lainsäädäntöön tarvittaisiin.

Aika

Tiistai 22.1.2019 ja keskiviikko 30.1.2019 Klo 17:30-20:00

Klo 17:30 alkaen on kahvitarjoilu ja ohjelma alkaa klo 18:00

Paikka

Vision koulutustila, Fredrikinkatu 33 A, 2.krs. Helsinki

Osallistumismaksu

10 € sisältäen molemmat kurssikerrat ja kahvitarjoilun

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella viimeistään 20.1.2019 

Liput

Tickets are not available as this tapahtuma has passed.

Seuraa meitä

Tilaa Vision kurssitiedote

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa tietoja tapahtumistamme.