Ajatuspaja Visio

Ajatuspaja Visio tuottaa tutkimukseen ja tietoon perustuvaa tausta-aineistoa poliittisen keskustelun ja päätöksenteon tueksi. Teemme yhteistyötä Vihreän liiton kanssa, mutta toimimme avoimesti myös muiden toimijoiden, kuten toisten ajatuspajojen, kanssa. Ajatuspajan koostamat materiaalit ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Ajatuspaja järjestää erilaisia seminaareja sekä julkaisee raportteja ja verkkolehteä.

Ajatuspaja Visio käsittelee pyrkii käsittelemään ajankohtaisia teemoja, jotka ovat jollain tavalla poliittisessa päätöksenteossa. Tutkimusaiheita ovat olleet perustulomallit, ekologinen verouudistus, ruuhkamaksut, Green New Deal -viherelvytys, onnellisuustalous, Degrowth, kotoutuminen ja maatalouspolitiikka. Tutkimusteemat valitsee vuosittain Vihreän Sivistysliiton hallitus.

Ajatuspaja julkaisee Vihreä tuuma -verkkolehteä, joka tarjoaa punnittuja ja rakentavia puheenvuoroja vihreistä ja yhteiskunnallisesti tärkeistä teemoista. Verkkolehti löytyy osoitteesta www.vihreatuuma.fi.

Ajatuspaja Visio on toiminut osana Vihreää Sivistysliittoa vuodesta 2005 lähtien. Ajatuspaja tekee laajaa yhteistyötä Green European Foundation (GEF) kanssa. GEF toimii eurooppalaisten vihreiden ajatuspajojen kattojärjestönä.

Ajatuspaja Visio toimii osana Vihreää Sivistysliittoa.

Ajatuspajan omat verkkosivut avataan syksyn 2018 aikana. Valitettavasti kaikki ajatuspajan tuottama aineisto ei ole tällä hetkellä löydettävissä verkosta. Mikäli et löydä etsimääsi, ole yhteydessä pääsihteeri Ville Ylikahriin.

Ajatuspajan julkaisuja voi tilata, ja osaa niistä ladata, Vision verkkokaupasta.

Ajatuspaja Vision julkaisut

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.